Saturday, 9 April 2016

Waiting For 'Awakk' , Capital Q


2015
********************************************************************

Beep !!

I felt vibration in my bag and reached the phone , and I got WhatsApp from someone .

''Awakk , Alhamdulillah , saya lulus ujian  IELTS ,dan In syaa Allah saya akan fly ke United Kingdom bulan 7 nanti "

Okay , at that moment , I'm speechless and was surprised when I read the message , I did know whether I should happy or not with that news . Actually saya sedih lagi banyak sebab kita baru kenal dan kita jarang jumpa , dan sepanjang hampir setahun , baru 5 kali jumpa . Then , kita kena kita berjauhan yang jaraknya thousand miles . :(

Dan masa tu , saya terfikir , adakah hubungan kita akan berkekalan sehingga ikatan kita menjadi sah ? yee la , mmg patut kot saya fikir macam tu sebab jarak dan waktu kita berbeza . Saya takut saya tak bole adapt dengan perubahan ini  ,dan saya takut awak atau saya berubah hati .

2016
********************************************************************************

Alhamdulillah , sekarang dah hampir setahun dekat sana dan hubungan kita masih kekal walaupun macam- macam dugaan datang . Yee laa dengan perangai awak yang kadang -kadang menyakitkan hati ,yang suka abaikan ws saya masa saya tengah semangat gler bercerita ,err , skype tak sampai 5 min ( x pernah dibuat orang , but you did , huhu ) , tapi saya bersyukur saya dapat bertahan dengan awakk . 

Awakk , terima kasih sebab stay dengan saya masa saya senang dan susah . saya bersyukur sangat dan berjanji akan terus menunggu awakk . Tapi , awak balik Malaysia , saya na rewards laa , hee , peace :).


Awakk .

'Waiting ' is sign of true love anf patience .
Anyone can say 'I Love You ' , 
but not everyone can wait and prove it's true . 

Awakk ,

I hate waiting ,
But if waiting means being able to be with you ,
I'll wait for as long as forever to be with you .

Awakk ,

You wanna know who I'm in love with ?
Read the FIRST word again . 

okayy , cukup laa tu , kalau rajin update lagi ,
Sesiapa yang terbaca , boleh laa termuntah sekarang , hehe :)

Wednesday, 23 March 2016

Celoteh Untuk 'Awakkk'



Awakk , 
Awal perkenalan kita hanyalah satu kebetulan ,
Bermula daripada button 'add' di ****** ,
Sebuah persahabatan suci terjalin antara kita .

Awakk ,
Pada awalnya saya menyangka awak adalah seorang yang 'poyo' ,
Dan 'poyo' awak itu , membuat saya 'annoyed' ,
Saya juga berharap awak tak jadi insan yang terpenting dalam hidup saya ,
Tapi lama kelamaan saya mengenali awak , awak seorang yang sangat baik ,
Tiba -tiba perasaan suka awak sebagai kawan bertukar ,
Perasaan yang dimana susah sangat ditaksirkan ,

Awakk ,
Disebabkan perasaan itu ,
Saya menjadi bingung dan gelisah ,
Adakah ini cinta ? 
Tiba-tiba saya menjadi takut , adakah cinta saya layak untuk awak ?
Sehingga la suatu malam , saya mendapat kekuatan yang luar biasa untuk meluahkan perasaan ini ,
Dan saya sungguh tidak menyangka perasaan awak seperti saya .

Awakk ,
Alhamdulillah hampir 2 tahun , kita digelar sebagai teman tapi mesra ,
Dan awak menjadi salah seorang insan yang terpenting dalam hidup saya ,
Saya juga selalu berdoa supaya hubungan kita menjadi yang sah , 
Andai tertulis awak adalah jodoh saya ,
Saya bersyukur sangat -sangat .
Dan saya akan menunggu awak tanpa jemu . 

Awakk ,
Ingatlah pesanan yang tidak seberapa ini, 
Andainya awak berasa tiada insan yang menyayangi awak ,ingatlah Allah sentiasa ada bersama awak ,
Andainya awak hilang pertimbangan , sujud dan menyerah diri sepenuh kepadaNya ,
Andainya awak serabut dengan duniawi , sucikan diri dengan wuduk ,
Dan andainya hati awak tidak tenang , zikirlah dengan seikhlasnya kepadaNya .

  p/s : Warkah untuk Capital Q 



 Tetiba sis jadi sentimental lak pagi -pagi nie , Sesiapa na muntah , boleh laa sekarang , hehe . peace !











Monday, 21 March 2016

Move On



   Hai , ehh , kenapa 'move on' tetiba nie ? aku pon tak tahu kenapa tajuk aku macam tu , maybe word ' move on ' adalah pesanan dan kata pembakar semangat kepada diri aku dan kawan - kawan selalu pesan 'pliss , move on yaya , you can do it '. 'Tapi 'move on' aku nie bukan nak cerita aku putus cinta ke apa , kan selalu orang guna move on untuk orang yang putus cinta je kan but my story is different .

   Actually , last week adalah zaman kejatuhan aku dimana aku ditipu oleh hamba Allah dan aku telah mengalami kerugian sebanyak RM 1700 , mak aihh , banyak nya ,yee laa , as a student mesti laa rasa banyak kann , beb ! tu duit ptptn aku dan duit makan aku untuk sem nie , hmm , dan  aku pon tak sangka aku kena tipu .. dan disebabkan peristiwa itu aku jadi trauma nak pergi atm dan aku tak boleh nak tdo di malam hari . Dan disebabkan juga aku tak cukup rehat ,then aku deman dan habis muka aku bengkak , kesian dekat diri aku wehh , tak cukup rehat dan stress .. 


 Hah , move on nie laa aku mksudkan , even da seminggu benda nie jadi aku still tak bole move on , serius , ssah beb ! hmm , yes , aku tahu kehidupan umpama roda yang dimana kadang-2 kita diatas dan kadang-2 dibawah dan aku juga tahu Allah tak kan menguji hambanya melebihi kemampuanya . Tapi , aku perlukan masa untuk aku move on dan harap kawan-2 boleh doakan supaya aku dapatkan kekuatan untuk move on dan meneruskan kehidupan nie . 

    Tapi Allah Maha Mengasihi dan  Alhamdulillah , Dia kurniakan sahabat dimana ada susah dan senang , dan dorang ada masa aku perlukan dorang dan aku bersyukur sangat . Alhamdulillah , dan aku sayang dorang sngat-2 dan harap sangat relationship ini sampai ke jannah , Aminn ,terima kasih adel , jihah , ain , syaa , eina , isha , bella , miaa , miekal, pikah dan dengan kasih sayang yang korang tunjukkan kepada aku , aku dapat move on dengan cepat dan bangun seperti sedia kala . 

Pesanan kepada pembaca tercinta dan diri sendiri:

Jangan mudah terpedaya dengan nombor yang tidak dikenali.
Allah sentiasa ada bersama kita walaupun susah dan senang
La Tahzan
Fight for 'move on '   

okay , sampai sini je bebel , nak p kelas nie , tata . peace ! 

Saturday, 19 March 2016

Terdetik di Hati



   Tepat 3.39 a.m ( 20/3/16 ) , untuk pertama kali nya aku post di laman blog sekian sudah  3 hari blog dibuat . kenapa eh ? sbb nya aku nak pastikan aku berpuas hati dengan blog aku dan kelihatan cantik dan kemas .yee laa ,  Sedap sikit kan korang kalau na baca blog kalau cantik ( mcm tuan nye , lol , hehe ) .

okay , lemme introduce about myself :

 Just call me yaya .
 30.05.1996
 19 tahun 9 blan ( Muda lagi , hehe )
 UMP-ian ( Universiti Malaysia Pahang )
 Bachelor in Engineering Techonology ( Pharmaceutical ) in Honors
 Status : shhhh , no comment , ( agak-2 berkenan bole la isi borang , hehe )

  hmm , apa lagi eh na bebel .. hah , kenapa aku buat blog nie eh , aku pon tak tahu kenapa aku buat tapi ada laa someone nie tnya , x nak buat blog balik ke ?? ,, yee laa , actually , since aku form 3 , aku da start blogging , tapi disebabkan aku dihantar masuk ke sekolah asrama lepas dapat result PMR , da hilang dunia blogging aku  dan aku terpaksa delete blog aku,huhu , hmm , agak sedih laa jugak kan , sebab masuk asrama tanpa kerelaan aku , OMG ! tapi tak pe laa , sekarang aku sudah kembali blogging  . In syaa Allah , dan terima kasih kepada someone tu yang tanya tanpa sengaja dan  membuatkan aku terdetik na buat balik .

  Lastly , aku nak meluangkan masa lapang aku menulis kisah hidup aku yang boleh korang ambik pengajaran . okay laa , sis na tidur . udahh lewatt dongg ! okayy , mornite gaiss .. :)

 maaf panggilan 'aku' kepada yang lagi 'muda' daripada saya , peace ! :)